Ο Ιούνης μπήκε…με προβλήματα του Τ. Παλαιολόγου

Λύση προβλήματος Μαΐου
Aφού αντικατέστησα τα δύο κιλά λαδοτύρι με 2 κιλά φέτα, σημαίνει ότι αγόρασα 4 κιλά φέτα παραπάνω από τα κιλά του λαδοτυριού. Η αξία αυτών των 4 κιλών φέτας είναι 4×10=40€. Αν αυτά τα 40€ τα αφαιρέσουμε από τα 196 που έδωσα, σημαίνει ότι για τα υπόλοιπα κιλά λαδοτυριού και φέτας, που είναι πλέον ίδια, έδωσα 196-40 = 156 ευρώ.
Επειδή ένα κιλό λαδοτυριού + ένα κιλό φέτας στοιχίζουν 16 + 10 = 26 ευρώ, τα κιλά που αγόρασα είναι 156:16=6.
Άρα τελικά αγόρασα 6 κιλά λαδοτύρι και 6 + 4 = 10 κιλά φέτα.
Λύση κουίζ Μαΐου
Αφού κάθε 10 λεπτά το ρολόι σταματάει ένα λεπτό, στα πρώτα 50 θα έχει σταματήσει 5 λεπτά. Και στο επόμενο δεκάλεπτο θα έχει φτάσει στις 9, άρα συνολικά θα χρειαστεί 60 + 5=65 λεπτά.
Πρόβλημα Ιουνίου
Σε μια τάξη Δημοτικού οι μαθητές καθόντουσαν 5 σε κάθε θρανίο. Επειδή ο δάσκαλος δυσκολεύονταν να τους ελέγξει, έβαλε να καθίσουν 4 σε κάθε θρανίο. Χρειάστηκε όμως για να το κάνει αυτό 3 θρανία επιπλέον. Μπορείς να βρεις πόσους μαθητές έχει η τάξη;
 
Κουίζ Ιουνίου
Τρεις φίλοι, για να γιορτάζουν το κύπελλο Ευρώπης που πήρε ο Ολυμπιακός, μπήκαν σε ένα κάβα, για να αγοράσουν ένα μπουκάλι special ουίσκι, που έκανε 30 ευρώ, βάζοντας ο καθένας 10€. Φεύγοντας στους σταμάτησε ο πωλητής και τους προσφορά 5 ευρώ σε νομίσματα, γιατί είδε ότι το ουίσκι αυτό είχε προσφορά 5€. Επειδή ήταν δύσκολο να μοιράσουν σε τρία τα 5 ευρώ, πήρε ο καθένας από ένα και έδωσαν τα υπόλοιπα 2 μπουρμπουάρ στον πωλητή.
Σε κάποια στιγμή ευθυμίας από την πόση του ποτού, λέει ο ένας φίλος:” Ρε παιδιά, ο καθένας από μας έδωσε 9 ευρώ άρα 3Χ9 = 27 ευρώ και δύο το μπουρμπουάρ 29 ευρώ. Τι έγινε το άλλο 1 ευρώ;
Μήπως εσύ μπορείς να λύσεις την απορία, γιατί αυτοί είναι αρκετά ζαλισμένοι;

Διαβάστε επίσης

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Πολιχνίτου

Η απάντηση του κ. Θ.Κούσκου στην κα. Τασούλα Σαντή

“Ιαματικός Τουρισμός-Προοπτικές Ανάπτυξης” στο Πολύκεντρο

Στράτος Σαλαβός- Συνέντευξη σε video-Ολόκληρο το ηχητικό της βιβλιοπαρουσίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο