Πανελλαδικές εξετάσεις: Επιδόσεις μαθητών Λυκείου Πολιχνίτου

Ιγνάτης Ψάνης

Μόλις… έξι μαθητές συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις από το Λύκειο του χωριού μας. Πρέπει να είναι η χειρότερη συμμετοχή όλων των εποχών!! Οι λιγότεροι απόφοιτοι από ιδρύσεως του Σχολείου!!
Διακρίθηκαν δύο μαθητές, η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΖΕ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΙΤΚΑΣ, των οποίων οι αποδόσεις κρίνονται μεν πολύ ικανοποιητικές, όμως είναι εξαιρετικά αξιόλογες, αν γνωρίζαμε τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες το καθένα από τα παιδιά αυτά πάλεψε.
Τα αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρουν, με λίγη τύχη, που όλοι χρειάζονται, τον καλό δρόμο στη ζωή τους, το δρόμο της επιτυχίας.
Εννοείται ότι το ίδιο ευχόμαστε για όλα τα παιδιά είτε διακρίθηκαν είτε δε διακρίθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ
Οι φωτογραφίες και το κείμενο που ακολουθεί είναι από τον ιστότοπο sto nisi

Στο Λύκειο Πολιχνίτου συναντάμε την Κωνσταντίνα Μάζε με 16.240 μόρια στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, η οποία συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία του σχολείου. «Η χρονιά ήταν δύσκολη απαιτητική με πολύ άγχος, μας λέει,  όμως στο τέλος ανταμείφθηκε ο κόπο μου από το βαθμό που συγκέντρωσα. Είχα λιγοστό ελεύθερο χρόνο λόγω τεράστιων απαιτήσεων και φρόντιζα να αποφορτίζομαι με καλή ελληνική και ξένη μουσική». Η Ψυχολογία είναι η  πρώτη επιλογή της Κωνσταντίνας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της  Θεσσαλονίκης.

Το παιδικό του όνειρο, θα καταφέρει να πραγματοποιήσει ο  Απόλλωνας Κίτκας με  15.192 από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο οποίος βάζει πλώρη απευθείας για την σχολή Αρχαιολόγων Θεσσαλονίκης. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, γενικά όπως είναι διαμορφωμένο το σύστημα αδικεί τις προσωπικές δυνατότητες και ικανότητες κάθε παιδιού. Με δυσκόλεψε η παπαγαλία το σύστημα χρειάζεται εκ θεμελίων αλλαγές για να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο κοντά στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής». Τον ελεύθερο χρόνο του ο Απόλλωνας επέλεγε να κάνει βόλτες με φίλους, να βλέπει  καλές ταινίες και να ξεκουράζεται, αν και το πρόγραμμά του όπως λέει ήταν αρκετά   πιεσμένο.

Πηγή:https://www.stonisi.gr/post/76132/oi-aristoyxoi-twn-xwriwn-ths-lesvoy-etoimazontai-gia-tis-sxoles-twn-oneirwn-toys-pic

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Είναι κοινό μυστικό ότι το ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η περιοχή μας είναι η πληθυσμιακή συρρίκνωση, η οποία συμπαρασύρει και πολλά άλλα επιμέρους προβλήματα και δημιουργείται έτσι ένα δυστοπικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο όλα, αν δεν είναι, γίνονται δύσκολα και καλλιεργούν ένα απαισιόδοξο και δυσθυμικό συναίσθημα.

Η περιοχή μας χρειάζεται αναπτυξιακή προοπτική και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να κατατείνουν οι σχεδιασμοί, μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι, του Δήμου και της Περιφέρειας. Έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Το έχουμε πει επανειλημμένως, δυνατότητες και προοπτικές υπάρχουν αλλά μένουν αναξιοποίητες. Όσο για τα ιαματικά απλά αναμένουμε…

Διαβάστε επίσης

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Πολιχνίτου

Η απάντηση του κ. Θ.Κούσκου στην κα. Τασούλα Σαντή

“Ιαματικός Τουρισμός-Προοπτικές Ανάπτυξης” στο Πολύκεντρο

Στράτος Σαλαβός- Συνέντευξη σε video-Ολόκληρο το ηχητικό της βιβλιοπαρουσίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο