Πρόσκληση-Πρόκληση από την κα Δήμητρα Αθανοσοπούλου

Φωτογραφία Μόσχου Βαγγέλη

Πρόσκληση- πρόκληση μας απευθύνει μια συγχωριανή μας πια, η Δήμητρα Αθανασοπούλου,  τονίζοντάς μας την ανάγκη να ενισχύουμε τις ντόπιες επιχειρήσεις, κυρίως της εστίασης σε μία εποχή που πραγματικά είναι δύσκολη για όλους μας.

Πανόραμα πολιχνίτου

Φίλοι και συγχωριανοί, άλλο ένα καλοκαίρι στο υπέροχο χωριό μας, στο εξαιρετικής ομορφιάς παραλιακό του μέτωπο και στο παραδοσιακό χερσαίο του τμήμα.
Χρόνο με τον χρόνο, έρχομαι από το 1983,το χωριό άλλαξε σημαντικά. Σε κάποια σημεία σαφώς προς το καλύτερο με έργα υποδομής και κάποιες φορές δυστυχώς προς το χειρότερο, ειδικά όσον αφορά στην μείωση του πληθυσμού και στην κατάργηση υπηρεσιών και επιχειρήσεων που κάποτε ανθούσαν.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η αναγκαιότητα να στηριχθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις διότι δεν είναι καθόλου εύκολο πλέον να διατηρηθούν. Αν δεχτούμε ότι η κάθε επιχείρηση, προσφέρει κάποιες θέσεις εργασίας και εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες , τότε καλό είναι να τις υποστηρίξουμε. Άλλωστε, ειδικά στον χώρο της εστίασης, υπάρχει αρκετά μεγάλο περιθώριο επιλογής. Κατανοώ ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως όταν αποφασίζουμε να βγούμε έξω, ας προτιμήσουμε τα δικά μας καταστήματα.
Πιστέψτε με , προέρχομαι από ένα μικρό χωριουδάκι της Πελοποννήσου, που είχε κάποια στοιχειώδη καταστήματα. Σιγά σιγά άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Έζησα την άνθιση και την παρακμή του. Είναι πολύ οδυνηρό να βλέπεις κλειστά τα καφενεία, τις ταβέρνες, τους φούρνους, τα παντοπωλεία.
Μην αφήσουμε να έρθει αυτή η ερήμωση και εδώ. Στο χέρι μας είναι.
Και βέβαια θα παρακαλέσω και τους επιχειρηματίες, να προσέξουν πολύ την πελατεία τους. Να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για να μπορέσουν να κρατήσουν τον κόσμο κοντά τους. Τα οικονομικά περιθώρια είναι στενά και ο καθένας επιλέγει να ξοδέψει το υστέρημα του, όπου θεωρεί ότι εξυπηρετείται καλύτερα.

Δήμητρα Αθανασοπούλου

Διαβάστε επίσης

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Πολιχνίτου

Η απάντηση του κ. Θ.Κούσκου στην κα. Τασούλα Σαντή

“Ιαματικός Τουρισμός-Προοπτικές Ανάπτυξης” στο Πολύκεντρο

Στράτος Σαλαβός- Συνέντευξη σε video-Ολόκληρο το ηχητικό της βιβλιοπαρουσίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο