Η απάντηση του κ. Θ.Κούσκου στην κα. Τασούλα Σαντή

Ιγνάτης Ψάνης

Παραθέτουμε ξεχωριστά την απάντηση του κ. Κούσκου  στην ερώτηση της κας Τασούλας Σαντή, που πολλοί έχουμε, γιατί ο κ. Κούσκος μας έδωσε πολλές και ενδιαφέρουσες πρόσθετες πληροφορίες.

Η ερώτηση:
Ευχαριστούμε τον κύριο Κούσκο, γιατί μας είπε πάρα πολύ όμορφα πράγματα και διαφωτιστικά. Θέλω να ρωτήσω το εξής μόνο σχετικά με την αμοιβή των 8 ευρώ. Είπατε κάτι με το νερό.
 Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι  τα πράγματα δικαιολογούνται  τα 8€; Μήπως έπρεπε να ξεκινήσετε με λίγο πιο χαμηλά και να πάμε στα 8, όταν ισορροπήσουν έτσι τα πράγματα;
Η απάντηση του κ. Θ. Κούσκου
 Επειδή υπάρχει ένα συγκεκριμένο παράπονο, γιατί δεν είμαστε στα 4 ευρώ και είμαστε στα 8 θα σας πω το τυπικό. Εμείς την πρόταση που κάναμε στο Δήμο την οποία να ακολουθούμε όσο αφορά πρόγραμμα των χρημάτων τα οποία θα τοποθετούμε έχουμε δώσει αυτή την τιμή. Αυτή η τιμή είναι το ελάχιστο αντίτιμο το οποίο ανταποκρίνεται σε όλα αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε εμείς. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε μία απλή λούση, όπως πιθανόν, δεν θέλω  να κακό εκτιμήσω το ότι γινόταν πριν, έχω πλήρη γνώση του πώς λειτουργούσαν να τα μπάνια. Εμείς θέλουμε να έχουμε ιατρικό φάκελο. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με δύο γιατρούς, απασχολούμαι, περίπου 5 άτομα σε μηνιαία βάση, συνεργαζόμαστε με δύο γιατρούς, σχηματοποιούνται ιατρικοί φάκελοι και όλα αυτά τα τεκμηριωθούν προκειμένου αυτό το πράγμα να βγει παρά έξω και ο στόχος ο δικός μου είναι αφενός να καταφέρω σε ημερήσια κατανάλωση στην ευρύτερη περιοχή όχι 8€ αλλά 108€. προκειμένου τα 100 να τα απομυζήσει η αγορά της περιοχής και εμείς να μείνουμε στα 8. Επίσης σαφώς και ανταποκρινόμενος σε ένα αίτημα το οποίο πιστεύω ότι διαχρονικά θα αφομοιωθεί από το γενικότερο ανάπτυγμα που ίσως καταφέρουμε, αυτό να το  καταφέρουμε όλοι μας, να ζήσει ο Πολιχνίτος και ευρύτερη περιοχή, τα 108 ευρώ.  Έχω κάνει και αίτημα προς τον Δήμο να μου δώσει τη  δυνατότητα να δομήσω έξτρα υποδομές οι οποίες θα παρέχονται σε κάποιο χαμηλότερο αντίτιμο. Δεν ξέρω αν θέλετε και οι συνεργάτες μου να σας πουν ότι έρχονται άνθρωποι οι οποίοι διαμένουν στον Μόλυβο, στην  Πέτρα και αναρωτιούνται γιατί πληρώνουν 8€. Εγώ πρέπει να τους μοιράσω.
Αυτή τη στιγμή, όπως λειτουργούμε, η υποδομή έχει ζημιά περίπου 12.000 ευρώ το μήνα. Επένδυση, ιατρικοί παρακολουθητές προσωπικό και διάφορα αλλά έξοδα μας βάζουν μέσα 12.000. Δεν παραπονούμαι γι’ αυτό όμως. Αν τα καταφέρουμε, τα καταφέρουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε και βασικά κα βασικά να πείσουμε εσάς όλους εσάς εγώ σας υπόσχομαι  ότι και ζητώ κιόλας να έχω ένα άλλο να ενάμιση χρόνο αλλά θα τα πράγματα που σας ανέφερα τα οποία δεν τα θεωρώ σημαντικά τα θεωρώ μοναδικά.
Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε το κέντρο το ινστιτούτο ευεξίας καινοτομίας, αν καταφέρουμε να φτιάξουμε δύο τρεις οικοδομές σε κάποιο κτίριο του πιθανόν να πείσουμε όλοι μας το δήμο να μας το παρέχει ή να μας το δώσει ως  αντισταθμιστικό σ αυτό το πρόγραμμα που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το “Θερμόπολις” το γνωστό “Θερμόπολις”, τότε πιθανόν να είναι καλύτερα μία σειρά από άλλα πράγματα.
Αν δεν τα καταφέρουμε εγώ ευχαρίστως θα επιστρέψω  τα κλειδιά και μετά από 1,5 χρόνο θα ξαναγυρίσω στη διακοπές.

 

Διαβάστε επίσης

Το Αρχοντικό του Καλιά Μπέη-Ο ερειπιώνας της Σκάλας

16 Αυγούστου-Η πρόταση του Κώστα Καλαθά στο Πολύκεντρο

Εγκαίνια τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου στο Δαμάνδρι

Λύσεις Αυγούστου και προβλήματα Σεπτεμβρίου από τον Τάκη Παλαιολόγο

Μετάβαση στο περιεχόμενο