Στράτος Σαλαβός- Συνέντευξη σε video-Ολόκληρο το ηχητικό της βιβλιοπαρουσίασης

Ιγνάτης Ψάνης

Την Κυριακή  10 Αυγούστου στο Πολύκεντρο του Πολιχνίτου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Στράτου Σαλαβού “ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-Από τον Καραμανλή στον Ανδρέα”. Είναι η περίοδος της αναίμακτης επανόδου στον κοινοβουλευτισμό, μετά την δικτατορία του ‘ 67. (Ο κοινοβουλευτισμός θεσμοθετήθηκε το 1875 με την αρχή της δεδηλωμένης του Χαρίλαου Τρικούπη).
Το ενδιαφέρον με το βιβλίο αυτό είναι η συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων με ιστορικά τεκμήρια και ντοκουμέντα της εποχής, με φωτογραφικό και ιστορικό υλικό από τους πρωταγωνιστές και μαρτυρίες. Και βέβαια κατά την προσφιλή  συνήθεια του κ. Στράτου Σαλαβού έχουμε και λεπτομερή καταγραφή των εκλογικών αναμετρήσεων. Να συμπληρώσουμε ότι τα χρονολόγια στην αρχή και στο τέλος του βιβλίου βοηθούν τον αναγνώστη να προσανατολιστεί στο χώρο και στο χρόνο.
Εμείς αυτή τη φορά αντί για κριτική για το βιβλίο αναρτήσαμε μία ζωντανή συνέντευξη με τον συγγραφέα και στη συνέχεια παραθέσαμε για τον αναγνώστη μας ολόκληρη την ηχητική παρουσίαση της εκδήλωσης. Αφήνουμε σε σας να παρακολουθήσετε, σαν να ήσαστε παρόντες.
Θα ακούσετε ζωντανά τη συντονίστρια  Πολυχρονοπούλου Κατερίνα, τους ομιλητές, Κώστα Καλαθά και Σεβαστό Μοιρασγεντή καθώς και όσοι πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν σε θέματα σχετικά με το βιβλίο πχ κοινοβουλευτισμός, δημοκρατία κλπ.

Η συνέντευξη την οποία πρόθυμα παραχώρησε ο συγγραφέας στον Ιγνάτη Ψάνη

Ηχητικό ντοκουμέντο από την εκδήλωση.

 

Διαβάστε επίσης

Το Αρχοντικό του Καλιά Μπέη-Ο ερειπιώνας της Σκάλας

16 Αυγούστου-Η πρόταση του Κώστα Καλαθά στο Πολύκεντρο

Εγκαίνια τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου στο Δαμάνδρι

Λύσεις Αυγούστου και προβλήματα Σεπτεμβρίου από τον Τάκη Παλαιολόγο

Μετάβαση στο περιεχόμενο